Minst to døde da Ortegas støttespillere omringet motstandere i Nicaragua

Minst to personer omkom da styrker som støtter Nicaragua-president Daniel Ortega angrep regjeringsmotstandere i Masaya tirsdag.

Saken oppdateres.

Opprørspoliti og halvmilitære styrker rykket tirsdag inn i en bydel i Masaya, sør for Managua, for å knuse motstanderne av president Daniel Ortegas regime. De to som er bekreftet døde, er en voksen kvinne og en politimann, ifølge Vilma Nunez som leder Nicaraguas senter for menneskerettigheter.

Rundt 40 lastebiler tok seg inn i Masaya fra fire retninger og dannet en ring rundt den opprørske bydelen Monimbo, som er blitt aktivistenes kjerneområde. Innbyggere forteller at over 1.000 menn med automatvåpen tok seg inn i byen på morgenen. Øyenvitner ringte inn til radiostasjoner i Managua og fortalte om kimende kirkeklokker som ble overdøvet av skuddsalver.

– De angriper oss fra flere forskjellige innganger i Monimbo, fortalte leder for studentenes protestgruppe, Christian Fajardo, i en tekstmelding til AFP.

Angrepet kommer få dager etter at studentene ble angrepet av presidentens tilhengere som åpnet ild mot dem ved et universitet i Managua fredag. Rundt 200 studenter måtte søke tilflukt i en kirke, før kirkelederne fikk forhandlet fram en avtale om fritt leide for studentene lørdag. To studenter ble drept av politimenn.

Det nye angrepet mot Monimbo viser at presidenten fortsetter å bruke makt for å slå ned på motstanderne. Hans regjering hevder den kun frigjør byer hvor demonstranter og motstandere har vært aktive. En gruppe journalister som forsøkte å ta seg inn til Monimbo for å få bekreftet situasjonen, ble beskutt av regjeringstilhengere for å forhindre at de nærmet seg.

Rundt 280 mennesker er blitt drept siden demonstrasjonene og opptøyene startet 18. april.

(©NTB)

På forsiden nå