Uavhengige eksperter skal ha jobbet med rapporten i seks måneder før den ble overlevert FNs komité for sanksjoner mot Nord-Korea fredag kveld.

Rapporten konkluderer samtidig med at nordkoreanske myndigheter på en rekke områder forsøker å komme seg rundt de mange sanksjonene landet er pålagt av FN. Blant annet har de fortsatt å eksportere kull, jern, tekstiler, fisk og skalldyr i strid med sanksjonene, konkluderer rapporten ifølge både Reuters og AFP.

Komiteen har ikke besvart nyhetsbyråenes henvendelser fredag.

USAs president Donald Trump og Nord-Koreas leder Kim Jong-un skrev i juni under på en avtale som skal sikre en fullstendig atomnedrustning i Nord-Korea.

Pompeo advarer

USAs utenriksminister Mike Pompeo er denne helgen i Singapore, der han skal delta på en sikkerhetskonferanse med flere asiatiske utenriksministre.

Også Nord-Koreas utenriksminister Ri Yong-ho vil være til stede på møtet. Det er ikke kjent om Ri og Pompeo skal møtes på tomannshånd i forbindelse med sikkerhetskonferansen.

I forkant av møtet, som begynner lørdag kveld, advarer Pompeo Russland og Kina mot brudd på FNs sanksjoner mot Nord-Korea. Utenriksministeren sier at Trump-administrasjonen vil se med alvor på enhver handling som bidrar til å redusere presset på Nord-Korea, som har forpliktet seg til en fullstendig atomnedrustning.

Nye opplysninger

Samtidig sier Pompeo til pressen at amerikanske myndigheter har nye, troverdige opplysninger om at Russland har brutt FNs sanksjoner ved å samarbeide med nordkoreanske selskaper og gi arbeidstillatelse til nordkoreanske arbeidere.

Fredag har USA bedt om nye FN-sanksjoner mot en nordkoreansk banksjef, en russisk bank og et kinesisk selskap. De øvrige FN-landene har til 10. august på å motsette seg sanksjonene.