Meldinger om voldtekt av fire norske jenter i Hellas

De siste ukene har Europeiske Reiseforsikring fått melding om fire voldtekter av norske jenter i Hellas. Selskapet har ikke sett et slikt omfang før.

Saken oppdateres.

– Vi velger nå å si ifra om dette, da vi mener vi har et ansvar for å fortelle om en slik alvorlig utvikling, sier informasjonsdirektør Jon Berge i If og Europeiske Reiseforsikring.

– Det kan være tilfeldig at dette skjer samtidig med alt vi sett i mediene om festkulturen på de greske øyene, men det er like fullt informasjon som bør fram, fortsetter han.

LES OGSÅ: Fem nordmenn pågrepet etter voldshendelse på gresk øy

Hvert år blir det meldt inn voldtekter til selskapet, men ifølge Berge har de aldri fått det i et slikt omfang og kun fra ett land. Alle de fire norske jentene er i slutten av tenårene. Voldtektene skal ha skjedd i forbindelse med at de hadde vært på byen eller på diskotek i Hellas.

– Dette minner oss om at det skjer svært alvorlige ting på disse partystedene. Det er derfor viktig at alle som beveger seg ut i dette nattelivet også er klar over at ikke alle vil dem vel. Pass spesielt på at du aldri er alene eller for beruset, sier Berge.

LES OGSÅ: Lege: Norske russejenter dopes ned i Hellas

På forsiden nå