1.600 personer evakuert etter flom i Frankrike

1.600 personer, deriblant 119 barn, er evakuert på grunn av flom og springflo sør i Frankrike. To tyskere er pågrepet etter at en ferieleir ble oversvømt.

Saken oppdateres.

Tyskerne er siktet for å ved uaktsomhet ha påført andre skader og satt livene deres i fare, etter at 119 barn måtte evakueres fra ferieleiren de drev og en tysk mann i 60-årene er savnet etter å ha blitt tatt av vannmassene.

Mannen satt i bilen sin da denne ble tatt av flommen. Bilen er senere funnet, men var da tom og smadret, ifølge fransk politi.

Mannen og de andre to tyskerne leder ferieleirorganisasjon for barn i landsbyen Saint-Julien-de-Peyrolas i Gard-distriktet.

Torsdag ble 119 barn evakuert fra ferieleiren etter at store vannmasser oversvømte leirstedet. Ni barn ble lettere skadd.

Redningsarbeidere som kom til stedet torsdag, sier det var tilløp til panikk. Vann i midjehøyde flommet inn over leirområdet, og flere av barna hang fra trærne for å komme unna vannet.

Ifølge lokale myndigheter ble leirlederne advart tidligere i uken om at området kunne bli oversvømt av flom. De valgte likevel å ikke forlate stedet.

Ifølge fransk påtalemyndighet etterforskes mennene også for å ha drevet en leir uten nødvendige tillatelser.

Tre ulike regioner sør i Frankrike er oversvømt på grunn av springflo torsdag. Fredag meldes det om rolige værforhold. Av de til sammen 1.600 evakuerte er de fleste campingturister.

Britiske Tom Bryan er på ferie i regionen og sier til Sky News at både campingplasser og restauranter er ødelagt av vannmassene.

(©NTB)

På forsiden nå