Torsdag sa en ansatt i det amerikanske forsvarsdepartementet Pentagon til kanalen CNBC at paraden som Trump har bedt om, kan komme til å koste hele 92 millioner dollar. Det er 80 millioner dollar mer enn først estimert, og utgjør cirka 680 millioner norske kroner etter dagens valutakurs.

Trump ba departementet planlegge en militærparade etter å ha blitt godt imponert av den tradisjonelle militærparaden på Champs-Élysées i Paris i fjor sommer. Det var så langt ikke satt en offisiell dato, men veterandagen i november i år ble vurdert som et alternativ.

– Forsvarsdepartementet og Det hvite hus har planlagt en parade til ære for Amerikas militære veteraner og som en hundreårsmarkering for første verdenskrig, sier Pentagon i en uttalelse.

Departementet sier de først vurderte 10. november som en mulighet, men at de nå har blitt enige om å se på muligheten for å arrangere paraden en gang i 2019.

Trumps paradeønske har blitt sterkt kritisert av både Demokrater og Republikanere. Mange mener en slik militærparade har autoritære og nasjonalistiske undertoner, mens andre har kritisert prislappen.

Normalt sett holder USA militærparader når de skal markere slutten på en konflikt, som for eksempel da president George H.W. Bush holdt en seiersparade i Washington for å feire slutten på Golfkrigen i 1991.