Trumps tidligere advokat har erklært seg skyldig i valgkampfiksing og svindel

President Donald Trumps eksadvokat Michael Cohen har erklært seg skyldig på flere tiltalepunkter. Han kobler lovbrudd direkte til Donald Trump, melder flere medier.

Saken oppdateres.

Tiltalen omfatter ulovlig valgkampfinansiering, banksvindel og unndragelse av inntektsskatt. En av betingelsene i avtalen Cohen har inngått med påtalemyndigheten, er at han ikke skal anke en fellende dom som ligger på mellom 46 og 63 måneders fengsel.

Cohen har innrømmet skyld i en domstol i Manhattan for blant annet brudd på loven som regulerer valgkampfinansiering. Han sa han gjorde det «in coordination» og «at the direction» fra presidentkandidaten - og at hensikten var å påvirke valget, melder både BBC og CNN.

Trump feide til side alle spørsmål fra pressen da han entret Air Force One for å dra til et folkemøte i West Virginia etter at avtalen ble kjent.

CNN har offentliggjort hele avtalen mellom Cohen og påtalemyndighetene. Den kan du lese her.

Kjent som Trumps pitbull

Cohen (51) var tidligere Trumps personlige advokat og altmuligmann. Han var en lojal støttespiller som en gang skrøt av at han gjerne ville ofre seg, «ta en kule» for presidenten. I juli i år justerte han sin holdning og sier nå at «familie og fedreland kommer først».

Påtalemyndigheten gransker også Cohens rolle i det som antas å være utbetaling av hysj-penger til kvinner som hevdet å ha hatt sex med presidenten, og vurderer om slike utbetalinger utgjør brudd på reglene for finansiering av valgkamper.

En avtale vil kunne få ubehagelige følger for presidenten. Cohen hadde inngående kjennskap til mye av det som foregikk i Trumps nærmeste krets. Helt siden ryktene begynte å svirre om en avtale mellom Cohen og påtalemyndigheten, har Trump hamret løs på sin tidligere forbundsfelle for å svekke hans troverdighet.

Trump Tower

CNN meldte i slutten av juli at Cohen sier den amerikanske presidenten visste om møtet med russiske representanter som fant sted i Trump Tower i juni 2016.

Kilder kanalen har snakket med opplyser at Cohen skal være villig til å dele denne informasjonen med spesialetterforsker Robert Mueller, som leder den pågående etterforskningen av påstandene om russisk innblanding i presidentvalget. Samtidig sier kildene at Cohen ikke har noen bevis for påstandene.

Ifølge CNN hevder Cohen å ha vært til stede da Trumps sønn, Donald Trump jr., informerte faren om russernes tilbud om informasjon som kunne være skadelig for daværende presidentkandidat Hillary Clinton.

På forsiden nå