Klart for påstand i saken mot Trumps tidligere sikkerhetsrådgiver

Spesialetterforsker Robert Mueller må innen torsdag legge fram påstand om straff i saken mot tidligere sikkerhetsrådgiver Michael Flynn.

Saken oppdateres.

Det er knyttet stor interesse til straffepåstanden, siden det blir første gang publikum får et visst innsyn i informasjonen Flynn har delt med etterforskerne som gransker Russlands rolle i den amerikanske valgkampen i 2016.

Flynn erkjente seg i fjor skyldig i å ha løyet til FBI om sin kontakt med Russland i ukene før Donald Trump ble innsatt som president. Det ventes at rettsdokumentene vil gi en del detaljer om Flynns samarbeid med påtalemyndigheten. De vil også kunne gi en indikasjon på i hvilken retning Muellers etterforskning beveger seg.

Spesialetterforskeren er kjent for å holde kortene svært tett til brystet, og så langt har lite annet kommet ut enn den informasjonen som er blitt offentliggjort gjennom rettsdokumenter.

I tråd med føderal praksis, kan Flynns straff bli på opptil seks måneders fengsel. Dom i saken faller 18. desember.

Flynn var nasjonal sikkerhetsrådgiver i bare 24 dager. Han måtte trekke seg da det ble avslørt at han hadde villedet visepresident Mike Pence om sine samtaler med Russlands daværende ambassadør i Washington Sergeij Kisljak.

(©NTB)

På forsiden nå