Attentatssiktet norskiraner fengslet i to nye uker

Norskiraneren som knyttes til attentatplaner mot medlemmer av en eksiliransk opposisjonsgruppe i Danmark, har fått forlenget varetektsperioden med 14 dager.

Saken oppdateres.

Det skriver VG onsdag.

– Fengslingen er frivillig forlenget til den 13. desember, sier norskiranerens advokat Allan Lund Christensen til NTB.

Den 39 år gamle norskiraneren er siktet for å ha planlagt attentat mot medlemmer av den iranske opprørsgruppen ASMLA som er bosatt i Danmark. I tillegg er han mistenkt for å ha bånd til iransk etterretning.

Norskiraneren avviser anklagene, ifølge Christensen. Det har siden pågripelsen ikke vært noen endringer av betydning i saken, opplyser han til NTB.

Mannen er norsk statsborger og har bodd i Norge de siste ti årene. Han ble pågrepet av det svenske sikkerhetspolitiet Säpo i Göteborg 21. oktober og har sittet varetektsfengslet i Danmark siden.

I Ringsted skal mannen ha fotografert stedet hvor lederen av en opposisjonsgruppe bor, ifølge det danske sikkerhetspolitiet PET. Byretten i København fant i forbindelse med den første fengslingsvurderingen grunn til å mistenke norskiraneren for å ha deltatt i planlegging og forberedelser av et politisk motivert drap.

(©NTB)

På forsiden nå