Nordmann døde etter å ha blitt skutt i Beograd

En 27 år gammel norsk-serbisk mann som ble skutt i hodet i Beograd første nyttårsdag, døde av skadene, opplyser Utenriksdepartementet.

Saken oppdateres.

– Utenriksdepartementet er kjent med at en norsk borger har avgått ved døden i Beograd, Serbia. Utenrikstjenesten yter bistand i samsvar med fast praksis for bistand i forbindelse med dødsfall av norske borgere i utlandet, sier pressetalsperson Ingrid Kvammen Ekker i UD til ABC Nyheter.

Ifølge avisen meldte flere serbiske medier onsdag at mannen er død.

Mannen var i den serbiske hovedstaden for å feire nyttår, og var sammen med en 21 år gammel kvinne da skyteepisoden fant sted. Hendelsen skjedde på en parkeringsplass i en forstad til Beograd. Kvinnen ble truffet i brystet, og tvunget med i bilen til gjerningsmannen. Hun kom senere til rette og ble kjørt med ambulanse til et akuttmottak, skriver avisen Blic.

Den mistenkte gjerningsmannen er 23 år og ble pågrepet etter to dager. 4. januar ble han siktet for drapsforsøk og varetektsfengslet i inntil 30 dager.

På forsiden nå