Julen (2) funnet død etter å ha falt ned i brønn

Den to år gamle gutten som falt ned i en trang brønn for to uker siden i Spania, er funnet død, melder spanske medier.

Tungt maskineri i arbeid for å finne toåringen Julen som falt ned i en brønn for to uker siden. Natt til lørdag ble han funnet død.  Foto: Alex Zea / AP / NTB scanpix

Saken oppdateres.

Gutten falt ned i den hundre meter dype og 25–30 centimeter brede brønnen i Totalán ved Málaga 13. januar da familien var på tur.

Ifølge avisa El País og andre spanske medier nådde redningsarbeiderne fram til liket av gutten natt til lørdag, 70 meter nede i brønnen.

LES OGSÅ: Søket fortsetter etter toåring som falt i spansk brønn

Gutten, Julen Rosello, lekte på eiendommen som tilhørte en annen familie, da han ble sett da han falt ned i det trange hullet som var boret opp ulovlig i et forsøk på å komme ned til grunnvannet.

Det eneste konkrete tegnet på at han var falt ned i brønnen, var noen hårstrå som ble funnet etter en ukes tid. Det hadde ikke vært noen annen kontakt med ham, men redningsarbeiderne nektet likevel å erklære ham død før de fant ham.

Redningsarbeidere måtte bore et nytt hull parallelt med brønnen og en tunnel inn fra siden på 60 meters dyp å komme til ham siden hullet var for trangt til at en voksen person kunne fires ned.

Arbeidet ble vanskeliggjort av at brønnen var delvis sperret av steiner og hardpakket jord som raste ned da gutten falt ned gjennom hullet.

Til slutt måtte redningsarbeiderne sprenge seg gjennom en vegg med hard stein med små eksplosjoner før de endelig nådde fram til toåringen.

På forsiden nå