Over 120 pågrepet under gule vester-protest i Paris

Minst 126 personer er pågrepet i Paris, hvor det brøt ut spredte opptøyer da de gule vestene demonstrerte for 23. lørdag på rad.

De gule vestene demonstrerer lørdag på nytt i Paris  Foto: Francisco Seco / AP / NTB scanpix

Saken oppdateres.

Minst én bil, flere motorsykler og en rekke barrikader sto i brann øst i Paris lørdag ettermiddag.

Totalt deltok flere tusen mennesker i protestene, som i flere timer gikk rolig for seg før de noen steder utartet til sporadiske sammenstøt med opprørspoliti.

Brannvesenet er satt i sving for å slukke en rekke mindre branner rundt Place de la Republique. Fransk politi brukte tåregass i forsøk på å kontrollere folkemengden.

Flere branner ble startet under opptøyer i Paris lørdag. De gule vestenes demonstrasjoner gikk fredelig for seg i flere timer før det brøt ut sporadiske sammenstøt.  Foto: Francisco Seco / AP / NTB scanpix

Fransk TV viser bilder av en frivillig førstehjelper som behandler en demonstrant i gul vest på bakken.

Sett bort ifra opptøyene på ettermiddagen, gikk de gule vestenes protester i det store og hele fredelig for seg påskeaften.

Protestbevegelsen De gule vestene krever endringer i regjeringens sosiale og økonomiske politikk. Påskeaften ville demonstrantene blant annet minne regjeringen på at gjenoppbyggingen av Notre-Dame-katedralen ikke er det eneste problemet som må løses i Frankrike.

Tidligere i april godkjente president Emmanuel Macron en lovendring som gir sikkerhetsstyrkene større fullmakter i møte med demonstranter. Kritikere hevder lovene er i strid med borgerrettighetene.

På forsiden nå