Dansk klesmilliardær mistet tre barn i terrorangrepet

Den danske forretningsmannen Anders Holch Povlsen og hans kone mistet tre barn under terrorangrepene på Sri Lanka.

Anders Holch Povlsen og hans kone Anne Holch Povlsen mistet tre av sine fire barn under angrepet.  Foto: RITZAU SCANPIX NTB Scanpix

Saken oppdateres.

Povlsen eier det danske kleskonsernet Bestseller som står bak merker som Vero Moda, Only og Jack & Jones, og selskapets kommunikasjonssjef Jesper Stubkier har bekreftet at tre barn i familien ble drept.

- Vi ber dere respektere privatlivets fred, og vi har derfor ingen ytterligere kommentarer, sier Stubkier ifølge Jyllands-Posten.

Familien var i Sri Lanka på påskeferie da angrepet skjedde, ifølge avisen.

Netthandel

Ifølge nyhetsbyrået Bloomberg er Povlsen Danmarks rikeste person med en formue på rundt 48 milliarder kroner. Han er også medeier i netthandelselskapet Zalando, og skal også være den største landeieren i Skottland.

Norske myndigheter har ikke fått noen tegn på at norske borgere er drept eller såret i angrepene på Sri Lanka.

– Så langt har vi ikke fått noen indikasjoner på at nordmenn er blant de omkomne eller skadde etter angrepene, sier pressetalsmann Per Wiggen i Utenriksdepartementet til NTB.

Minst 290 mennesker ble drept i de koordinerte angrepene 1. påskedag, som var rettet mot tre kirker og tre hoteller. Rundt 500 ble såret. Blant de drepte er 39 utenlandske turister, mens 28 ble såret, ifølge AP.

Den lokale islamistgruppa National Thowheeth Jama'ath (NTJ) sto bak angrepet, som ble utført av sju selvmordsbombere, ifølge myndighetene.

Bistår danske myndigheter

UD følger situasjonen på Sri Lanka tett og er i kontakt med lokale myndigheter. Den norske ambassaden i Colombo bistår også danske myndigheter i deres håndtering i etterkant av de tre dødsfallene, opplyser departementet.

På grunn av den uklare situasjonen fraråder UD reiser til eller opphold på Sri Lanka som ikke er strengt nødvendige. Departementet anbefaler også norske borgere som er i landet, å følge de lokale myndighetenes anvisninger og ta kontakt med pårørende hjemme i Norge.

På forsiden nå