Moren til tiltalt i Marokko-saken hevder sønnen er utsatt for tortur

Moren til en av de tiltalte for drapet på Maren Ueland i Marokko hevder sønnen er utsatt for tortur av politiet. Torsdag fortsetter rettssaken mot 24 tiltalte.

Saken oppdateres.

Sveitsiske Gemma Guevros hevder overfor Stavanger Aftenblad at hennes sønn er blitt utsatt for tortur under avhør.

Påstander om tortur er imidlertid ikke helt uvanlige i marokkansk rett, ifølge en krimjournalist i den marokkanske nettavisen Medias24.

I marokkansk rett vil dommeren avgjøre hvilke bevis som kan legges fram for retten, allerede før skyldspørsmålet kommer på banen. At saksbehandlingen har gått riktig for seg anses derfor som like viktig som selve skyldspørsmålet.

Krimjournalisten påpeker imidlertid at Central Bureau of Judicial Investigation (CBJI), som kalles marokkansk FBI, har etterforsket saken, og han er sikker på at de har sørget for at etterforskningen har gått riktig for seg.

Under rettsmøtet 2. mai besluttet hoveddommeren å utsette saken fordi de fleste tiltalte manglet forsvarer.

Dette skal de nå ha fått. Det er ventet at én av disse vil be om utsettelse fordi han ikke har fått god nok tid til å sette seg inn i saken.

Til sammen 24 menn er tiltalt. Fire av dem er tiltalt for drapene på norske Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen i desember, eller medvirkning til dette. De 20 andre er tiltalt for å ha gitt sin tilslutning til en terrororganisasjon.

(©NTB)

På forsiden nå