«Rabbit» solgt for mer enn 785 millioner kroner

Kaninskulpturen «Rabbit» av Jeff Koons ble onsdag solgt for mer enn 785 millioner kroner. Det er ny salgsrekord for en levende kunstner.

Kaninskulpturen «Rabbit» av Jeff Koons fikk stor oppmerksomhet i forkant av auksjonen på Christie's i New York, og bidro trolig til at den satte ny salgsrekord for et kunstverk solgt av en kunstner som fremdeles lever.  Foto: AP/NTB scanpix

Saken oppdateres.

Koons metallskulpturer har ifølge New York Times nå blitt de ultimate samlerobjektene for verdens milliardærer. De ble til da samtidskunsten hadde sine storhetsdager på 1980- og 1990-tallet.

Kaninskulpturen «Rabbit» av Jeff Koons har satt ny salgsrekord for et kunstverk solgt av en kunstner som fremdeles lever.  Foto: AP/NTB scanpix

 

Den skinnende kaninen i rustfritt stål fra 1986 ble inspirert av en oppblåsbar barneleke.

LES OGSÅ: Vil gjøre om Ladejarlen til kunst - og designmuseum

Kunstneren Jeff Koons.  Foto: NTB scanpix

 

Prisen oppnådd på auksjonshuset Christie’s i New York onsdag ligger langt over den estimerte minsteprisen på 50 millioner dollar. Med 91,1 millioner dollar innkassert var det også høyere enn forrige rekord for pris oppnådd for et kunstverk av en kunstner som fremdeles er i live.

Les også: En av verdens største kunstmønstringer ønsket seg noe spesielt. Det fant de i Trondheim

Den forrige rekorden ble satt i november i fjor, da maleriet «Portrait of an Artist (Pool With Two Figures)» av David Hockney fra 1972 gikk under hammeren for 90,2 millioner dollar, også det hos Christie's.

Les også: Fra et tårn på Brattøra selger denne duoen egenproduserte klær

På forsiden nå