SOHR: Sivile drept i flyangrep mot marked i Syria

Minst 18 sivile er drept i luftangrep i provinsen Idlib i Syria, hvorav tolv ble drept på et marked, ifølge eksilgruppa SOHR.

Saken oppdateres.

Luftangrepene skal ha blitt utført av syriske regjeringsstyrker natt til onsdag. Samtidig raser det harde kamper mellom jihadister og regjeringsstyrker i den opprørskontrollerte provinsen.

Opprørerne innledet tirsdag en motoffensiv mot regjeringsstyrkene for å gjenerobre byen Kafr Nabuda. Kampene har det siste døgnet kostet 70 stridende livet, både i regjeringshæren og blant opprørerne, melder Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Travelt marked rammet

Markedet som ble bombet, ligger i Maaret al-Numan. Det var fullt av folk som på grunn av fasten under ramadan var ute for å handle mat etter mørkets frambrudd. I tillegg til at tolv personer ble drept, ble 18 såret.

Store deler av Idlib kontrolleres av opprørsalliansen Hayat Tahrir al-Sham (HTS) hvis viktigste gruppering tidligere regnet seg som en del av al-Qaida.

Alliansen kontrollerer en stor del av idlib, samt enkelte områder i naboprovinsene Aleppo, Hama og Latakia.

Opptrapping av bombing

Regionen skulle i utgangspunktet vært beskyttet av en buffersoneavtale som ble inngått mellom Tyrkia og Russland i fjor, men den siste tiden har den syriske regjeringen og Russland trappet opp luftangrepene og inntatt en rekke byer sør i Idlib.

Over 180 sivile er ifølge SOHR drept siden kampene blusset opp for tre uker siden. Siden da er 20 helsestasjoner rammet, ifølge FN, som advarer om at en større militæroffensiv kan utløse en humanitær katastrofe.

– På tross av våre gjentatte advarsler er vår verste frykt i ferd med å bli til virkelighet, sier talsmann David Swanson ved FNs nødhjelpskontor.

– En full militæroffensiv truer med å utløse en humanitær katastrofe for over tre millioner sivile som er fanget i kryssilden, tilføyer han.

(©NTB)

På forsiden nå