Minst 29 innsatte drept i fengsel i Venezuela

Minst 29 fanger ble drept da vakter åpnet ild for å stanse et opprør i et fengsel vest i Venezuela, ifølge offisielle kilder

Saken oppdateres.

Fangeopprøret fant sted i Acarigua i delstaten Portuguesa, ifølge organisasjonen Venezuelansk fengselsobservatorium (OVP). Bakgrunnen skal ha vært at de innsatte motsatte seg at ansatte skulle komme inn i en av bygningene i fengslet av frykt for å bli fratatt verdier og eiendeler.

Ifølge ubekreftede meldinger eksploderte det tre granater i cellene. En talsmann for fengselsmyndighetene bekrefter skadetallene og at minst 29 er drept.

Fengselet ligger rundt 350 kilometer fra hovedstaden Caracas. Det skal være bygget for 250 fanger, men antallet innsatte skal være 540.

De sårede antas å ha blitt tatt med til et lokalt sykehus der det er blitt observert et stort antall sikkerhetsstyrker.

Flere enn 130 innsatte er drept i tre ulike fengselsopprør i landet siden 2017, ifølge Humberto Prado i organisasjonen. I fjor krevde et fangeopprør i byen Valencia 68 menneskeliv, samtlige innsatte. Mange av dem ble brent levende.

Venezuela er rammet av en dyp politisk og økonomisk krise med omfattende sosial nød og mangel på mat og medisiner. Millioner av innbyggere har flyktet fra landet.

Rundt 30 fengsler i Venezuela er ifølge kritikere overbefolket og drevet av bander som smugler våpen og narkotika.

(©NTB)

På forsiden nå