To døde og flere skadd da tornado rammet by i Oklahoma

Minst to mennesker er døde og ytterligere 29 er skadd etter at en tornado raste gjennom en bobilpark og jevnet et motell med jorda i delstaten Oklahoma.

Saken oppdateres.

Tornadoen traff land i byen El Reno om lag 40 kilometer utenfor Oklahoma City sent lørdag kveld. På sin ferd gjennom byen krysset den en motorvei og rev med seg motellet American Budget Value Inn, før den rammet bobilparken Skyview Estates.

Der krevde uværet to menneskeliv og flere hjem.

– Det er et tragisk syn der ute. Folk har mistet alt de har, sier ordfører Matt White i El Reno på en pressekonferanse etter at uværet roet seg søndag formiddag.

Vanskelig leting

Alle som bodde på motellet, er gjort rede for, men redningsmannskapene leter fortsatt gjennom ruinene i Skyview Estate, opplyser White. Han legger til at mange av dem som bor, der har latinamerikansk bakgrunn og ikke snakker engelsk, noe som vanskeliggjør letearbeidet.

Alle de 29 skadde er tatt med til sykehus. Tilstanden til flere er kritisk, og noen må opereres, sier White.

Flere tornadoer

Elton Garrison (31), som har bodd i El Reno i 26 år, sier til nyhetsbyrået AP at han forholdt seg rolig da tornadoalarmen gikk.

– Vi hører dem her hele tiden, så jeg trodde ikke det var noen svær greie. Jeg hørte masse regn og vind, men så ble alt plutselig rolig, og det var da jeg merket at noe ikke stemte, sier han.

Uvær og tornadoer har preget en rekke delstater i USA den siste uken. Så mange som 104 tornadoer er blitt registrert i Texas, Oklahoma, Kansas, Nebraska, Missouri, Iowa, Illinois og Maryland. Tre mennesker omkom da en tornado rammet Golden City i Missouri torsdag.


(©NTB)

På forsiden nå