Dyrevernsorganisasjon ber andre land følge Canadas eksempel

Dyrevernsorganisasjoner ber andre land følge Canadas eksempel, som mandag godkjente et lovforbud mot hval- og delfinoppdrett i fangenskap.

Saken oppdateres.

Canadas folkevalgte forsamling godkjente mandag et lovforbud mot å drive oppdrett av hvaler og delfiner i fangenskap.

Lovforslaget kom i 2015, og alt som mangler er kun en symbolsk, kongelig godkjenning før det er gyldig.

Dyrevernsbevegelsen i landet er svært fornøyd med vedtaket.

– Dette er en så viktig sak fordi den forbyr oppdrett, noe som sikrer at hvaler og delfiner som per i dag holdes i små tanker i Canada blir den siste generasjonen som skal lide, sier kampanjesjef Melissa Matlow i World Animal Protection Canada i en uttalelse.

– Vi håper at andre land vil følge Canadas eksempel, og at også reisebyråer vil merke seg den fallende aksepten for denne typen attraksjoner, legger hun til.

Ikke tilbakevirkende

Loven får imidlertid ikke tilbakevirkende kraft, som betyr at alt marint liv omfattet av den nye loven som per i dag lever i fangenskap, fortsatt kan leve videre i akvarium og zoologiske parker.

Det gjøres også unntak for marine pattedyr som trenger rehabilitering etter skade eller i spesielle tilfeller der myndighetene innvilger tillatelse.

– Canada er nå et av elleve ledende land som har tatt et progressivt standpunkt stand mot oppdrett og det å holde hvaler, delfiner og niser fanget for moro skyld, sier Nina Devries, en annen talsperson for gruppa.

Turistattraksjoner

De senere årene har flere reiseoperatører tatt standpunkt mot vannparker som holder hvaler og delfiner.

I fjor kunngjorde den britiske operatøren Thomas Cook at den ville stoppe å selge utflukter til destinasjoner som har spekkhoggere i fangenskap.

I Canada er Marineland i Niagara Falls og Vancouver Aquarium de eneste parkene som holder hvaler og delfiner i fangenskap.

(©NTB)

På forsiden nå