WSJ: Kims drepte halvbror var CIA-informant

Kim Yong-nam, drept med gift i et attentat i Malaysia i 2017 og halvbroren til Nord-Koreas leder Kim Jong-un, skal ha hatt flere møter med agenter fra CIA.

Saken oppdateres.

Det opplyser en kilde med kunnskap om saken til den amerikanske avisa Wall Street Journal.

Ifølge avisas kilde var det en forbindelse mellom Kim Yong-nam og den amerikanske etterretningsorganisasjonen.

Tirsdag sier tjenestemenn i Sør-Koreas etterretningstjeneste at de ikke kan bekrefte mandagens rapport fra The Wall Street Journal.

Kim Yong-nam ble overfalt av to kvinner på flyplassen i Malaysias hovedstad Kuala Lumpur 13. februar 2017 og fikk smurt nervegift i ansiktet. Han døde kort tid etter.

Detaljene rundt relasjonen mellom Kim og CIA er svært uklare, der flere tidligere offentlige ansatte i USA har uttalt at Kim neppe ville ha hatt mye informasjon å komme med, ettersom han i årevis hadde bodd utenfor Nord-Korea, uten kontakt med maktnettverket i hjemlandet.

Samtidig har det blitt påpekt at Kim, som for det meste oppholdt seg i den kinesiske enklaven Macau, ganske sikkert var i kontakt med sikkerhetsapparatet sentralt i andre land, særlig Kina.

CIA ønsker ikke å kommentere saken. Heller ikke kinesiske myndigheter har benyttet anledningen til å si noe om påstandene.

(©NTB)

På forsiden nå