Mange drept i bombeangrep i Somalia og Kenya

Minst 11 mennesker er drept og 25 såret i to bilbombeangrep i Somalias hovedstad Mogadishu. Like over grensa til Kenya er ti politifolk drept.

Saken oppdateres.

Den første bomben gikk av ved en militær veisperring i nærheten av det somaliske presidentpalasset lørdag. Minst ni ble drept, opplyser Somalias politisjef Bashir Abdi Mohamed.

Også nær en militærpost på veien som fører til den tungt bevoktede flyplassen i Mogadishu, gikk det av en bilbombe lørdag. De to som ble drept, var føreren og hans medsammensvorne, ifølge Mohamed.

Den ytterliggående islamistgruppa al-Shabaab, som tidligere har utført en rekke bombeangrep i hovedstaden, sier de sto bak angrepene og fastslår at de var rettet mot militære mål.

Samme dag ble minst ni kenyanske politifolk drept da kjøretøyet deres traff en veibombe i nærheten av grensa til Somalia. Al-Shabaab mistenkes for å stå bak.

Fredag ble ni sivile likvidert av en lokal milits utenfor byen Galkayo i det sentrale Somalia.

– Det var en skrekkelig hendelse, grusomme drap på ni ubevæpnede uskyldige sivile, sier en lokal politibetjent.

Ofrene tilhørte en klan som al-Shabaab har rekruttert medlemmer fra. Angrepet antas derfor å være utført som hevn for at en politimann ble drept av væpnede menn fra al-Shabaab kort tid tidligere, ifølge politiet.

Øyevitner forteller at ofrene ble hentet fra gaten og fra sine hjem før de ble skutt og drept.(©NTB)

På forsiden nå