Boris Johnson beholder teten i toryenes lederkamp

Boris Johnson fikk flest stemmer i tirsdagens avstemning om ledervervet i torypartiet. Færrest stemmer fikk Dominic Raab, som dermed er ute av kampen.

Saken oppdateres.

126 av de til sammen 313 parlamentarikerne i Det konservative partiet stemte på Boris Johnson, som dermed styrket favorittstempelet sitt.

Utenriksminister Jeremy Hunt kom på andreplass med 46 stemmer. Deretter fulgte miljøvernminister Michael Gove med 41 stemmer, utviklingsminister Rory Stewart med 37 stemmer og innenriksminister Sajid Javid med 33 stemmer.

Færrest stemmer fikk altså tidligere brexitminister Dominic Raab med kun 30. Kravet for å gå videre var minst 33 stemmer.

Boris Johnson har siden før brexit-avstemningen for tre år siden markert seg som en av forkjemperne for å få Storbritannia ut av EU, koste hva det koste vil. Han vil ut av unionen 31. oktober, selv om det skulle innebære en såkalt «hard brexit» uten noen avtale med EU.

Det er det konservative partiets medlemmer i Parlamentet som stemmer over kandidatene i flere avstemninger til det bare er to kandidater igjen.

Det er planlagt nye avstemninger onsdag og torsdag før en uravstemning i partiet skal velge mellom de to siste gjenværende kandidatene. Den nye lederen blir kunngjort den nest siste uken i juli.

(©NTB)

På forsiden nå