Flere skadd i gasseksplosjon i Christchurch

Seks personer er skadd, noen av dem alvorlig, etter at en gasseksplosjon ødela et hus i Christchurch i New Zealand.

Saken oppdateres.

Bilder fra stedet viser at det aktuelle huset, som ligger i forstaden Northwood, er totalskadd.

– Huset er blitt til fyrstikker. Det er totalt sprengt i stykker, sier et vitne til avisa New Zealand Herald.

Ifølge ham har eksplosjonen også medført store skader på andre hus i nabolaget. Vinduer skal ha blitt knust, og garasjedører sprengt av. En talsmann for nødetatene sier seks hus har fått store skader.

Mediehuset Stuff skriver at ytterligere 17 hus er blitt skadd av vrakrester som ble slynget gjennom luften i eksplosjonen.

50 personer er evakuert. Nødetater har sperret av området, og brannvesenet undersøker om det finnes flere gasslekkasjer. Strømmen skal være skrudd av i området.

Beboere i området sier eksplosjonen var så høy at hørtes ut som en bombe gikk av. En av de første naboene som ankom åstedet, en tidligere politibetjent, sier til New Zealand Herald at han er «forbløffet» over at ingen liv gikk tapt.

Den samme mannen sier til en nyzealandsk tv-kanal at han løp ut når han hørte eksplosjonen, og at han først trodde smellet var et fly som styrtet i gaten. Da han så huset startet han å hjelpe mennesker ut av vrakrestene.

– Alle så ut til å være OK. De var i sjokk, og hadde overfladiske kutt og skrammer. Det så ikke ut som livstruende skader, sier han.

51 mennesker ble drept og nesten like mange såret i skyteangrepet mot to moskeer i Christchurch 15. mars. Angrepet førte til at regjeringen på New Zealand innførte strengere våpenlover.

(©NTB)

På forsiden nå