Den britiske finansministeren sier han vil gå av

Storbritannias finansminister Philip Hammond sier han vil gå av onsdag, melder BBC. Årsaken dreier seg om uenigheter med Boris Johnson.

Saken oppdateres.

Tidligere utenriksminister Boris Johnson er den mest populære kandidaten i kappløpet om å bli leder for det konservative partiet og dermed ny statsminister.

Johnson har siden før brexit-avstemningen for tre år siden markert seg som en innbitt forkjemper for å forlate EU, koste hva det koste vil. Han vil ut av unionen 31. oktober, ikke en dag senere, selv om det skulle innebære en såkalt «hard brexit» uten noen avtale med EU.

Til BBC sier Hammond at en «hard brexit» ikke er noe han kan ta del i.

Etter å ha mislyktes fullstendig i sitt siste forsøk på å få brexit igjennom i det britiske parlamentet, kunngjorde statsminister Theresa May i slutten av mai at hun overlater roret til noen andre.

Det ble starten på en lederkamp som har preget den politiske sommeren i Storbritannia, og som befinner seg i innspurten. Nå kjemper Boris Johnson og utenriksminister Jeremy Hunt om å vinne tory-medlemmenes stemmer. Tirsdag blir det kunngjort hvem som blir ny partileder.

(©NTB)

På forsiden nå