Over 160 døde i oversvømmelser i India og Pakistan

Dødstallet har steget til over 150 i India og nærmere 20 i Pakistan etter at monsunregn har utløst flom og jordskred i de to landene.

Saken oppdateres.

I India har dødstallet nådd 154 personer. Over 1 million personer er berørt av flom, opplyste myndighetene søndag.

Den sørvestlige delstaten Kerala er blant de hardest rammede områdene av landet. Der har minst 60 personer omkommet. 229.000 er innlosjert i leirer.

– Flomsituasjonen er fortsatt dyster og hjelpeorganisasjoner er i høy beredskap i seks distrikter. Det er meldt om mange døde i jordskred utløst av regn, sier en tjenesteperson.

I Keralas nabodelstat Karnataka i nord er 34 personer bekreftet omkommet og 481.000 enten drevet på flukt eller evakuert. Enda lenger nord, i Maharashtra, er over 30 personer døde og mer enn 400.000 personer berørt. Det er meldt om flom også i delstatene Goa, Madhya Pradesh, Tamil Nadu og Andhra Pradesh.

Monsunregnet har også rammet delstaten Gujarat, som grenser til Pakistan. På den pakistanske siden har monsunregn satt mange områder i landet under vann. I havnebyen Karachi er minst 17 personer bekreftet omkommet, opplyser redningspersonell.

I forrige måned døde flere titalls personer i flom i India. Da var de østlige delstatene Bihar og Assam hardest rammet.

Den årlige regnsesongen varer fra juni til september og fører hvert år til flom og jordskred i flere land i Sørøst-Asia. Monsunregnet er livsviktig for jordbruk og dyreliv, men påfører også stort tap for bønder og på infrastruktur.

(©NTB)

På forsiden nå