Norsk kvinne funnet død i Stockholm – en mann varetektsfengslet

Den 49 år gamle kvinnen som ble funnet død i Stockholm onsdag, var norsk statsborger. Politiet etterforsker saken som drap. En mann er varetektsfengslet.

Saken oppdateres.

Kvinnen ble funnet død i en leilighet på Södermalm i sentrum av Stockholm onsdag. Politiet antar hun ble drept med kniv.

En mann i 50-årene ble pågrepet i leiligheten og er mistenkt for drap. Han ble fredag varetektsfengslet. Mannen skal også gjennomgå en psykiatrisk undersøkelse, skriver Expressen.

Relasjon

Mannen og den drepte kvinnen kjente hverandre, ifølge politiet. Expressen skriver at de var samboere, og at de nylig hadde flyttet inn i en ny leilighet.

Onsdag hørte naboer skrik og bråk fra en leilighet. Deretter skal en kniv ha blitt kastet ut av et vindu, opplyser vitner til nyhetsbyrået TT. De varslet politiet rundt klokken 13, men først rundt 15.30 var de på plass. Da fant de kvinnen død.

Tjenestefeil

Avdelingen för särskilda utredningar, som tilsvarer den norske Spesialenheten for politisaker, har startet etterforskning for tjenestefeil som følge av hendelsen, opplyser pressetalsperson Towe Hägg.

Leiligheten er nå sperret av, og krimteknikere foretar undersøkelser.

VG har vært i kontakt med den pågrepne mannens forsvarer, advokat Patric Lindblom, som ikke ønsker å si noe om saken på nåværende tidspunkt.

På forsiden nå