Dansk politi brukte over 5 millioner kroner på avlyst Trump-besøk

Dansk politi brukte over 5 millioner kroner på å planlegge president Donald Trumps USA-besøk i Danmark. Besøket ble som kjent utsatt på ubestemt tid.

Saken oppdateres.

Utgiftene dekket blant annet kompensasjon som følge av inndratt ferie og fritid, og annullering av planlagt innkvartering av ekstra mannskaper, ifølge en foreløpig oversikt som Rigspolitiet la fram mandag.

Ifølge kostnadsoverslaget brukte politiet vel 4 millioner danske kroner, tilsvarende om lag 5,3 millioner norske kroner, på å forberede seg på det celebre besøket.

Den amerikanske presidenten skulle etter planen besøke Danmark 2. og 3. september. Men mindre enn to uker før, kunngjorde Trump at han avlyste reisen. Det skjedde i kjølvannet av statsminister Mette Frederiksens kontante avvisning av Trumps ønske om å kjøpe Grønland, og etter at hun hadde kalt debatten om salg av verdens største øy for «absurd».

(©NTB)

På forsiden nå