Erdogan tar imot Putin og Rouhani for å diskutere Syria

Tyrkia, Russland og Iran møtes mandag til toppmøte for å diskutere Syria. Det meste vil etter alt å dømme handle om Idlib-provinsen, der krigen fortsatt raser.

Saken oppdateres.

Mesteparten av Idlib er fortsatt kontrollert av opprørere. Provinsen ligger nordvest i Syria mot grensen til Tyrkia, og noen av opprørerne støttes av Tyrkia.

Det er femte gang at Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan, Russlands president Vladimir Putin og Irans president Hassan Rouhani møtes til toppmøte om Syria siden 2017.

Både Russland og Iran støtter Assad-regimet militært.

Det er ikke ventet store resultater under mandagens møte.

De siste fire månedene har 1.089 mennesker blitt drept i og rundt Idlib, ifølge FN.

En tyrkisk-russisk avtale om en demilitarisert sone rundt Idlib skulle sikre en våpenhvile i provinsen, men den har ikke forhindret en kraftig opptrapping i antall luftangrep som har vart siden slutten av april.

Rundt 400.000 mennesker er ifølge FN drevet på flukt, hvorav mange er internt fordrevne fra andre deler av Syria som nå kontrolleres av syriske regjeringsstyrker.

Etter hvert som Syrias president Bashar al-Assad har konsolidert sin makt i Syria, ser Tyrkia ut til å ha blitt mer opptatt av å forhindre en stor flyktningstrøm fra Idlib enn å sikre sin innflytelse over provinsen.

Tyrkia har allerede tatt imot 3,6 millioner syriske flyktninger, men med tiden har holdningene til syrerne blitt mer negative, noe som blant annet knyttes til at Tyrkia har opplevd store økonomiske problemer de siste årene.

(©NTB)

På forsiden nå