Canadas statsminister beklager at han sminket seg brun

Canadas statsminister Justin Trudeau sier han angrer sterkt på at han sminket ansiktet sitt brunt på en temafest i 2001.

Saken oppdateres.

I forbindelse med en avslutningsgalla i 2001 på en privatskole hvor Justin Trudeau jobbet som lærer, kledde statsministeren seg ut som karakteren Aladdin, skriver Times, som har publisert et bilde fra festen. Teamet festen var «arabisk natt».

Trudeau, som da var 29 år gammel, sier at han burde ha visst bedre.

– Jeg burde ikke ha gjort dette. Jeg burde ha visst bedre, og det gjorde jeg ikke. Jeg beklager på det sterkeste, sier han.

På spørsmål om han tenker at bildet er rasistisk, svarer han følgende:

– Ja, det er det. Jeg tenkte ikke at det var rasistisk på den tiden, men nå vet vi bedre, sier han.

På bildet ser man at Trudeau, som på festen gikk med turban og kjortel, også sminket hendene sine mørke. Bildet er fra årboken til West Point Grey-akademiet.

Trudeau sier at han også sminket ansiktet sitt da han gikk på videregående da han skulle synge «Day-O», en jamaicansk folkesang av den afroamerikanske sangeren og menneskerettighetsaktivisten Harry Belafonte, skriver New York Times.

– Jeg angrer sterkt på at jeg gjorde det, sier han.

Forrige uke kunngjorde statsministeren at han stiller til gjenvalg. Valget i Canada er 21. oktober.

(©NTB)

På forsiden nå