Skotsk domstol avviser å tvinge Johnson til å be om brexitutsettelse

Skotsk høyesterett vil ikke utstede en rettsordre som tvinger statsminister Boris Johnson til å be EU om en utsettelse av brexit.

Saken oppdateres.

Kjennelsen som kom mandag, er en del av et søksmål der domstolen også er bedt om å vurdere hvorvidt statsministeren kan straffes dersom han ikke følger loven som ble vedtatt i september. I loven påla Parlamentet regjeringen å be EU om å utsette brexit med mindre en avtale er på plass innen 19. oktober.

Johnson gjentok senest på søndag at det er uaktuelt å forbli i EU lenger enn til 31. oktober, som er datoen for britenes utmelding. I rettsdokumenter som ble levert inn før helgen står det derimot at regjeringen vil følge loven og både be EU om en utsettelse og takke ja dersom EU tilbyr dette.

På forsiden nå