Offentlige riksrettshøringer begynner neste uke

Demokratene i Representantenes hus opplyser at de første åpne høringene i riksrettsetterforskningen av president Donald Trump holdes i neste uke.

Saken oppdateres.

Tre amerikanske diplomater skal møte i høringer 13. og 15. november, ifølge etterretningskomiteens leder Adam Schiff, som leder riksrettsetterforskningen.

I en Twitter-melding opplyser Schiff at innkallingen gjelder Ukraina-utsendingen William Taylor, George Kent fra utenriksdepartementet og USAs tidligere Ukraina-ambassadør Marie Yovanovitch, som ble fjernet fra stillingen i mai etter ordre fra Trump.

Alle tre har tidligere vitnet bak lukkede dører. Kongressmedlemmene etterforsker blant annet Trumps oppfordring til Ukraina om å etterforske hans politiske rival Joe Biden og sønnen Hunter, og hvorvidt dette var koblet til tilbakeholdelse av militær bistand til Ukraina.

(©NTB)

På forsiden nå