Hongkong-politiet forbereder seg på lokalvalg

Lokalvalget i Hongkong går sin gang til tross for de massive demonstrasjonene som har herjet byen. Politiet varsler at de vil slå ned på voldsbruk uten å nøle.

Saken oppdateres.

Det vil være politinærvær på valgstasjonene, sier byens nye politisjef Tang Ping-keung. Det er ventet at lokalvalgene vil vise hvor stor støtte demonstrasjonene har i befolkningen.

Hongkong har vært herjet av store protester i over fem måneder, men de siste dagene har situasjonen tilspisset seg.

Demonstrantene har fryktet at myndighetene ville avlyse helgens valg som følge av uroen. Lokalvalget skal gå som planlagt, men de politiske lederne advarer om at vold kan gjøre det umulig å avholde trygge og rettferdige valg.

En gruppe demonstranter har den siste tiden forskanset seg i Hongkongs polytekniske universitet. Politiet har omringet stedet og har brukt tåregass mot demonstrantene, som i retur har sendt brannbomber.

Fredag morgen overga seks maskerte demonstranter seg til politiet. På det meste var det flere hundre demonstranter på universitetsområdet, men de fleste har nå overgitt seg.

Det ble torsdag kveld avholdt to demonstranter mot regjeringen i Hongkong. Opprørspoliti fulgte nøye med, men endte ikke med sammenstøt mellom dem og demonstrantene.

(©NTB)

På forsiden nå