Trump tar æren for økte forsvarsbudsjetter i NATO

USAs president Donald Trump er storfornøyd med de siste tallene som er lagt fram før NATOs toppmøte i London.

Saken oppdateres.

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg la for få dager siden fram tall som viser at de allierte innen utgangen av neste år ligger an til å ha økt forsvarsbudsjettene med 130 milliarder dollar siden 2016.

Innen utgangen av 2024 vil tallet være 400 milliarder, ifølge Stoltenberg.

Trump, som mandag dro fra Washington med kurs for NATO-toppmøtet i London, tar æren for dette.

– I de 3 tiårene før jeg ble valgt, sank NATOs pengebruk med to tredeler og kun 3 andre NATO-medlemmer møtte sine finansielle forpliktelser. Siden jeg ble president, har antall NATO-allierte som oppfyller sine forpliktelser, mer enn DOBLET seg, og NATOs pengebruk har økt med 130 milliarder dollar, skriver han på Twitter.

(©NTB)

På forsiden nå