15 drept i angrep mot demonstranter i Bagdad

Minst 15 personer er drept i et angrep rettet mot demonstranter i Iraks hovedstad Bagdad. Angripere i biler åpnet ild mot folkemengden.

Saken oppdateres.

Det opplyser irakiske tjenestemenn. Drapene skjedde på Khilaniplassen i byen. Det er ikke kjent hvem som står bak angrepet. Flere titall ble såret.

Kilder i sikkerhetstjenestene og helsevesenet opplyser at minst to av de drepte var politifolk. Demonstranter flyktet i redsel og søkte dekning på Tahrirplassen like ved. Mange tok også tilflukt i moskeer i området.

Nesten 430 mennesker er blitt drept og 20.000 såret siden demonstrasjonene begynte for over to måneder siden. Sikkerhetsstyrkene har gått hardt til verks, men aktivister er også blitt rammet av aksjoner fra meningsmotstandere.

Torsdag gikk en stor gruppe motdemonstranter inn i en leir demonstrantene har satt opp på Tahrirplassen i sentrum av den irakiske hovedstaden, noe som skapte mye uro. I løpet av dagen ble minst 13 personer knivstukket på plassen.

Aksjonen ble gjennomført av tilhengere av den paramilitære gruppen Hashed al-Shaabi.

(©NTB)

På forsiden nå