Demokratene offentliggjorde anklagepunkter mot Trump

Demokratene har offentliggjort de to første anklagepunktene i riksrettsprosessen mot president Donald Trump – maktmisbruk og motarbeiding av Kongressen.

Saken oppdateres.

Anklagepunktene ble tirsdag offentliggjort av Demokratene i Representantenes hus, der partiet har flertall. I neste uke blir det trolig avstemning, og Donald Trump kan dermed bli den tredje presidenten i USAs historie som stilles for riksrett.

– Presidenten vår har ultimat offentlig tillit. Når han svikter den tilliten og setter seg selv foran landet, setter han grunnloven i fare, han setter demokratiet i fare og han setter vår nasjonale sikkerhet i fare, sa lederen i justiskomiteen i Representantenes hus, demokraten Jerry Nadler da han kunngjorde anklagepunktene.

På forsiden nå