Titusener demonstrerte mot Salvini

40.000 mennesker protesterte i Roma lørdag mot Italias opposisjonsleder Matteo Salvini og hans ytre høyre-parti Ligaen.

Saken oppdateres.

Bak massemønstringen står den såkalte Sardinbevegelsen, som har blitt et symbol på motstanden mot populisme generelt og Salvini og hans innvandringskritiske politikk spesielt.

Grasrotbevegelsen ble dannet i november av fire aktivister fra Bologna. Siden da har det blitt arrangert massedemonstrasjoner flere helger i flere byer over hele Italia.

Lørdag samlet om lag 40.000 mennesker seg i Roma for å protestere mot høyrepopulisme og gryende fascisme. Både studenter, pensjonister og barnefamilier deltok i massemønstringen. Mange bar plakater og andre gjenstander formet som sardiner.

– Jeg er her fordi jeg er imot Salvini og imot høyrefløyen, forteller den 68 år gamle pensjonerte biologen Flavia Simula.

– Jeg er her for å vise at jeg er imot fascisme. Og jeg anser Salvini for å være fascist, sier den 18 år gamle studenten Luca Baironi.

Salvini og hans ytre høyre-parti Ligaen gikk tidligere i år ut av regjeringskoalisjonen med det antiautoritære partiet Femstjernersbevegelsen (M5S).

Etter bruddet gikk M5S i regjeringskoalisjon med Italias sosialdemokratiske parti.

Sardinbevegelsen har også spredt seg til Frankrike der en lignende demonstrasjon mot streng innvandringspolitikk fant sted lørdag.

(©NTB)

På forsiden nå