SOHR: Minst tolv drept i luftangrep nord i Syria

Russiske luftangrep mot flere ulike mål i Nord-Syria har tatt livet av minst tolv sivile, opplyser Syrian Observatory for Human Rights.

Saken oppdateres.

To personer ble drept sørøst i Idlib-provinsen, mens ti andre ble drept i den vestlige delen av Aleppo-provinsen, som grenser til Idlib, melder eksilgruppen tirsdag.

I angrepene i provinsen ble åtte medlemmer av en familie som søkte dekning i et hus drept, ifølge SOHR.

Syriske regjeringsstyrker er i ferd med å gjennomføre en større militæroffensiv mot de opprørskontrollerte områdene nordvest i Syria. De får russisk flystøtte og iransk støtte på bakken.

Regimet forsøker å gjenerobre provinsen med militærmakt til tross for en våpenhvile som Russland og Tyrkia har meglet fram.

Den tiltakende uroen nord i Syria forverrer en allerede utfordrende humanitær situasjon i området. I Idlib-provinsen bor det rundt 3 millioner mennesker, og mange av dem har behov for nødhjelp.

Ifølge FNs sentrale humanitære samordningsenhet (OCHA) har nær 350.000 mennesker drevet på flukt siden 1. desember. The International Rescue Committee (IRC) har advart om at ytterligere 650.000 mennesker, flesteparten barn og kvinner kan bli tvunget til å forlate hjemmene sine hvis angrepene og uroen fortsetter.

(©NTB)

På forsiden nå