Hongkong erklærer viruskrise

Myndighetene i Hongkong erklærer krise etter virusutbruddet i Kina og strammer tiltakene i et forsøk på å redusere risikoen for flere smittetilfeller i byen.

People wear masks as they pray at the Wong Tai Sin Temple, in Hong Kong, Saturday, Jan. 25, 2020 to celebrate the Lunar New Year which marks the Year of the Rat in the Chinese zodiac. China's most festive holiday began in the shadow of a worrying new virus Saturday as the death toll surpassed 40, an unprecedented lockdown kept 36 million people from traveling and authorities canceled a host of Lunar New Year events. (AP Photo/Achmad Ibrahim)  Foto: Achmad Ibrahim

Saken oppdateres.


Tiltakene omfatter stans i all fly- og togtrafikk mellom Hongkong og Wuhan. Alle som ankommer Hongkong fra andre kinesiske byer, må skrive under på en helseerklæring før de slipper inn. Videre holdes skoler og universiteter stengt til 17. februar, opplyste Hongkongs leder Carrie Lam på en pressekonferanse lørdag.

En rekke arrangementer i Hongkong er blitt avlyst, blant annet en nyttårsgalla og et maratonløp i neste måned.

People wear masks as they pray at the Wong Tai Sin Temple, in Hong Kong, Saturday, Jan. 25, 2020 to celebrate the Lunar New Year which marks the Year of the Rat in the Chinese zodiac. China's most festive holiday began in the shadow of a worrying new virus Saturday as the death toll surpassed 40, an unprecedented lockdown kept 36 million people from traveling and authorities canceled a host of Lunar New Year events. (AP Photo/Achmad Ibrahim)  Foto: Achmad Ibrahim

 

– Vi har ikke hatt noen alvorlige og utbredte infeksjonstilfeller i Hongkong, men vi tar dette på alvor og håper å kunne komme epidemien i forkjøpet, sa Lam.

Så langt har fem personer i Hongkong fått bekreftet virussmitte. Fire av dem ankom Hongkong med tog fra Fastlands-Kina.

I Fastlands-Kina har 41 virussmittede mennesker mistet livet så langt. Rundt 1.300 har fått påvist smitte. Viruset brøt ut i storbyen Wuhan i den kinesiske provinsen Hubei.

På forsiden nå