Ohio-guvernør utsetter nominasjonsvalg med koronabegrunnelse likevel

Den republikanske guvernøren Mike DeWine beordrer at avstemningen til nominasjonsvalget i Ohio tirsdag utsettes av hensyn til folks helse.

Saken oppdateres.

DeWine fikk først nei da han ba domstolen utsette nominasjonsvalget i Ohio til juni på grunn av koronaviruset. Nå går guvernøren i Ohio ut på Twitter og sier helsedirektør Amy Acton vil erklære en helsekrise og beordre lokalene stengt på grunn av smittefare for dem som skulle jobbe der frivillig under avstemningen – mange av dem eldre.

Nominasjonsvalgene tirsdag for Demokratene og Republikanerne i Illinois og Florida kommer imidlertid til å gå som planlagt.

I Arizona blir det nominasjonsvalg for Demokratene, ettersom Republikanerne i fjor ga Donald Trump full støtte, uten opposisjon. I tillegg har Republikanerne nominasjonsmøte på øygruppen Northern Mariana.

(©NTB)

På forsiden nå