USA avsluttet kvartalet med største børsnedgang siden 1987

Den industritunge Dow Jones-indeksen på New York-børsen falt 1,9 prosent tirsdag og satte punktum for sitt verste kvartal siden 1987.

Saken oppdateres.

Dow Jones-indeksen falt 23 prosent gjennom årets første tre måneder. Det er det største kvartalsvise fallet for denne indeksen siden 1987.

Den bredere S&P 500-indeksen falt 1,6 prosent og teknologitunge Nasdaq avsluttet tirsdagen med en nedgang på 1 prosent.

For årets første kvartal som helhet var nedgangen for S&P 500-indeksen på 20,2 prosent, det største kvartalsfallet siden finanskrisen. For Nasdaq var den tilsvarende nedgangen på 14,2 prosent.

Oljeprisene har også blitt påført tap gjennom kvartalet. Prisen på et fat amerikansk lettolje var 20,48 dollar, en oppgang på 39 cent gjennom dagen, da New York-børsen stengte tirsdag. Nordsjøoljen falt 2 cent til 22,74 dollar fatet.

Børsfallet i årets første kvartal er utslag av de omfattende tiltakene som myndighetene i USA har iverksatt for å bekjempe spredningen av koronaviruset. Økonomiske analytikere mener at tiltakene kan sende landets økonomi ut i resesjon.

Noen analytikere mener at markedet kan ha tilpasset seg den nåværende situasjonen og at aksjene nå er på det laveste nivået etter inngrep fra sentralbanken. Men andre analytikere mener at markedet kan bli grepet av enda mer panikk etter hvert som det ventes å bli lagt fram statistikk som viser de økonomiske konsekvensene av virustiltakene, og spesielt hvis viruset fortsetter å spre seg raskt.

(©NTB)

På forsiden nå