Netanyahu varsler portforbud under jødisk høytid

Israel innfører totalt portforbud de første dagene i den ukelange jødiske høytiden pesach, som starter onsdag kveld.

Saken oppdateres.

Portforbudet ble kunngjort av fungerende statsminister Benjamin Netanyahu mandag. For å hindre en kraftig spredning av koronaviruset vil det være forbudt å forlate ens eget nabolag fra tirsdag kveld til fredag morgen.

Og fra onsdag ettermiddag og fram til neste morgen vil det heller ikke være lov å forlate ens egen bolig. Da er vanligvis mange israelere samlet til familiemiddag for å feire høytiden, som finner sted samtidig med den kristne påsken.

Vanligvis forsøker israelerne å samle så mange slektninger og gjester som mulig til festmiddagen. Nå er de blitt bedt om kun å spise sammen med sine aller nærmeste. Selv ikke studenter og soldater bør komme hjem, har Netanyahu sagt tidligere.

(©NTB)

På forsiden nå