Trump og Biden begravde stridsøksa i telefonsamtale

Demokrat og tidligere visepresident Joe Biden og president Donald Trump avsluttet flere dagers krangling med en telefonsamtale mandag, bekrefter begge parter.

Joe Biden, som fort kan bli demokratenes presidentkandidat, og president Donald Trump er ikke store fans av hverandre. 

Saken oppdateres.

Samtalen markerte et sjeldent øyeblikk av overensstemmelse mellom de to rivalene sju måneder før presidentvalget og midt i den nasjonale helsekrisen.

– Vi hadde en veldig fin samtale om pandemien. Han fortalte om sitt synspunkt, og jeg forsto det veldig godt, sa Trump på den daglige pressekonferansen.

Samtalen varte i om lag 15 minutter, opplyste presidenten.

Bidens kommunikasjonssjef Kate Bedingfield bekrefter samtalen og omtaler den som «en god samtale». Biden skal ha kommet med flere forslag til hvordan Trump-administrasjonen kan håndtere koronapandemien.

– Han uttrykte også sin takknemlighet for måten det amerikanske folket møter denne utfordringen som nasjon på, skriver Bedingfield på Twitter.

Tanken om en telefonsamtale mellom Trump og Biden, som så mange andre er isolert i sitt eget hjem, har ligget i luften de siste dagene.

Likevel fortsatte de to rivalene skittkastingen og anklager om falske påstander helt fram til samtalen ble gjennomført mandag.

På forsiden nå