Tsjetsjenias leder på sykehus – skal være koronasmittet

Tsjetsjenias Kreml-støttede leder Ramzan Kadyrov er innlagt på sykehus i Moskva, trolig på grunn av koronasmitte.

Saken oppdateres.

Kadyrov ble torsdag innlagt på sykehus i Moskva etter å ha blitt fløyet til den russiske hovedstaden fra Tsjetsjenia, melder russiske nyhetsbyråer. De skriver også at det er mistanke om at han er koronasmittet. Tilstanden til 43-åringen beskrives om stabil.

Tsjetsjenia er en russisk delrepublikk, der Kadyrov står i spissen for et brutalt regime som beskyldes for grove brudd på menneskerettighetene.

Under koronautbruddet har han uttalt at alle som bryter karantenereglene bør drepes, og han har sammenlignet tsjetsjenere som smitter andre med terrorister som bør begraves i grøfter.

Han har også kalt leger som klager over manglende smittevernutstyr, for provokatører.

Nylig truet han en russisk journalist som rapporterte at tsjetsjenere velger å bli hjemme med koronasmitte fordi de er redde for å bli straffet av politiet hvis de oppsøker de dårlig utstyrte sykehusene.

Russland har registrert over 317.000 smittetilfeller, men kun 3.099 dødsfall, men den usedvanlig lave dødsraten er blitt trukket i tvil fra flere hold. I Storbritannia, der det er registrert rundt 250.000 smittede, har covid-19 kostet 41.000 personer livet.

I Tsjetsjenia er det registrert 1.026 smittetilfeller og elleve dødsfall.

(©NTB)

På forsiden nå