Politibetjenter i Atlanta sparket etter overdreven maktbruk

To politibetjent i Atlanta i Georgia har mistet jobben på grunn av måten de pågrep to studenter som tok del i de landsdekkende demonstrasjonene i USA.

Saken oppdateres.

I tillegg er tre politifolk satt til kontorarbeid etter hendelsen lørdag. Avgjørelsen ble tatt etter at videoopptak fra kroppskameraene til politibetjentene var undersøkt, opplyser borgermesteren i Atlanta.

«Bruk av overdreven makt er aldri akseptabelt», sa borgermester Keisha Lance Bottoms. Politisjef Erika Shields omtaler bildene som «veldig sjokkerende å se».

En video fra hendelsen viser en gruppe politifolk med beskyttelsesutstyr og gassmasker som omringer en bil med en mannlig sjåfør og kvinnelig passasjer. Kvinnen blir dratt ut av bilen, og politiet bruker tilsynelatende elektrosjokkvåpen mot mannen. Begge blir pågrepet uten å gjøre synlig motstand.

(©NTB)

På forsiden nå