Frankrike nekter for at Juan Guaidó er på landets ambassade i Caracas

Venezuelas opposisjonsleder Juan Guaidó er ikke på Frankrikes ambassade i Venezuelas hovedstad Caracas, sier det franske utenriksdepartementet.

Saken oppdateres.

– Vi har bekreftet dette overfor Venezuelas myndigheter flere ganger, sier Agnes von der Muhll, som er talsperson for det franske utenriksdepartementet.

Uttalelsen kommer som følge av at Venezuelas utenriksminister Jorge Arreaza opplyste at Guaidó befant seg på ambassaden. Arreazas uttalelse kom tre dager etter at president Nicolás Maduro hintet om at den politiske rivalen hadde «gjemt seg» på en ambassade.

– Vi kan ikke ta oss inn på området til noens lands ambassade, i dette tilfellet Spania eller Frankrike, sa Arreaza, og la til at en pågripelse ved bruk av makt dermed «ikke er mulig».

Han kom med uttalelsen etter å ha blitt spurt om hvor Leopoldo Lopez, en annen framtredende opposisjonspolitiker, befinner seg. Lopez har tatt tilhold ved den spanske ambassaden.

Venezuelas statsadvokatembete innkalte i slutten av mars Guaidó etter å ha gransket det de mener var et kuppforsøk og forsøk på drap.

(©NTB)

På forsiden nå