15 drept i angrep i Afghanistan

Minst 15 personer er drept i angrep mot afghanske sikkerhetsstyrker i tre provinser. Taliban anklages for å stå bak.

Saken oppdateres.

I det dødeligste angrepet tok en veibombe livet av elleve afghanske politibetjenter i Badakshan nordøst i Afghanistan.

Ingen gruppe har foreløpig tatt på seg ansvaret for de siste angrepene, men lokale myndigheter legger skylden på Taliban-opprørere. Gruppen kontrollerer om lag 30 prosent av Kash-distriktet der veibomben gikk av.

Taliban har stanset angrep mot utenlandske styrker som følge av en avtale som gruppen inngikk med USA i februar, men samtidig har angrepene mot afghanske sikkerhetsstyrker økt.

Amerikanske angrep

Taliban tok lørdag på seg ansvaret for et angrep som drepte ti politimenn i provinsen Zabul sør i landet dagen før. Samme dag utførte amerikanske styrker flyangrep i to omganger mot Taliban-mål vest og sør i landet.

Det var de første amerikanske flyangrepene siden opprørsbevegelsen erklærte en kort våpenhvile i forbindelse med den muslimske høytiden id i mai.

Siden USA og Taliban signerte en fredsavtale i slutten av februar, har amerikanske styrker bare én gang tidligere bekreftet at de har gjennomført luftangrep mot Taliban – og da for å forsvare afghanske regjeringsstyrker.

Avtalen legger opp til at USA og andre utenlandske styrker skal være helt ute av Afghanistan innen 2021.

Bakholdsangrep

De elleve politifolkene som ble drept lørdag, var på vei for å hjelpe kolleger som var under angrep, da kjøretøyet deres ble rammet av en veibombe, opplyser en talsmann for politisjefen. Fire opprørere skal også ha blitt drept i kampene.

Opprørere angrep også en politipost i Guldara-distriktet i Kabul-provinsen. Tre personer ble drept i skuddvekslingen som fulgte, ifølge innenriksdepartementet.

I provinsen Khost øst i landet ble en offiser i etterretningstjenesten NDS drept i et bakholdsangrep fra Taliban, ifølge lokale myndigheter.

(©NTB)

På forsiden nå