Tre drept under protester etter drap på etiopisk sanger

Tre personer er drept under protester i den etiopiske byen Adama etter at en kjent etiopisk sanger ble drept kvelden før.

Saken oppdateres.

– Det er mange sårede, de fleste av dem med skuddskader. Tre pasienter er døde, og det er fortsatt pasienter i kritisk tilstand, sier Desalegn Fekadu, en kirurg i Adama.

Hachalu Hundessa ble skutt og drept i en forstad til Addis Abeba mandag kveld. Omstendighetene rundt drapet er ukjent, men tilhengerne hans mener drapet er politisk motivert og at landets sikkerhetsstyrker var involvert.

Hachalus' musikk er av mange regnet som en politisk støtte til Oromo-folket, Etiopias største folkegruppe, som lenge har følt seg diskriminert av regjeringen.

Etter drapet ble det oppfordret til demonstrasjoner på sosiale medier. Tirsdag var internett stengt, og større veier sperret av mens demonstranter brant bildekk i protest mot drapet, ifølge en journalist fra nyhetsbyrået DPA.

Medlemmer av folkegruppen har fra tirsdag morgen strømmet inn i hovedstaden fra den omkringliggende Oromia-regionen.

Den tyske ambassaden advarer folk mot å kjøre gjennom Addis Abeba og råder sine borgere til å unngå folkemengder.

Statsminister Abiy Ahmed, som i fjor ble tildelt Nobels fredspris, har sendt kondolanser til Hachalus familie og lovet en etterforskning av drapet.

(©NTB)

På forsiden nå