Nettgiganter vil ikke innfri Hongkongs forespørsler om brukerinformasjon

Flere nettgiganter, deriblant Facebook og Google, slutter inntil videre å behandle forespørsler fra Hongkongs myndigheter om tilgang til brukerinformasjon.

Saken oppdateres.

Blant aktørene som setter foten ned for Hongkong er også Telegram, Twitter og den Facebook-eide meldingstjenesten WhatsApp.

Pausen vil finne sted i påvente av en «grundigere gjennomgang av den nye nasjonale sikkerhetsloven», som vil inkludere nøye gjennomgang av innvirkningene på menneskerettighetene og samtaler med menneskerettseksperter, sier en talsperson for WhatsApp i en uttalelse.

Sikkerhetsloven Kina forrige uke innførte for regionen, retter seg mot handlinger som kinesiske myndigheter mener kan splitte Kina og undergrave statsmakten, samt terrorhandlinger og annen oppførsel som truer nasjonal sikkerhet.

Kritikere mener den truer borgerrettighetene i finansmetropolen. Til sammen 27 land, inkludert Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Japan og Norge, har bedt Kina revurdere loven og sier i en uttalelse til FN at den undergraver byens selvråderett.

(©NTB)

På forsiden nå