Passasjerfly med over 190 om bord krasjlandet i India

Flere mennesker er ifølge ubekreftede meldinger omkommet, og mange ble skadd da et Air India Express-fly krasjlandet på flyplassen i Kozhikode i India.

Saken oppdateres.

Bilder delt i sosiale medier viser dramatiske scener og et fly som er delt i to etter å ha rast utfor rullebanen på Kozhikode International Airport, rundt 30 kilometer utenfor byen Kozhikode i Kerala-provinsen.

En talsmann for det indiske direktoratet for sivil luftfart, Rajiv Jain, opplyser at flight 1344 kom fra Dubai og hadde 191 mennesker om bord.

Ifølge avisen India Today tilhørte Boeing 737-flyet Air India Express, et datterselskap av Air India, og kom fra Dubai i De forente arabiske emirater. Om bord var indiske statsborgere som ble evakuert hjem som følge av koronapandemien.

Air India Express opplyser i en kunngjøring at det var 184 passasjerer, ti av dem små barn, samt en besetning på sju om bord i flyet.

Den indiske TV-kanalen NDTV melder at to mennesker er bekreftet omkommet og at 40 er sendt til sykehus med skader etter ulykken.

Ifølge India Today fryktes det at to passasjerer og flykapteinen omkom i ulykken, mens tilstanden til 20 av de skadde betegnes som kritisk.

Kilder ved flyplassen opplyser til avisen The Hindu at ulykken skjedde i 20.15-tida lokal tid og at kraftig regn gjorde landingsforholdene vanskelige.

Ifølge den indiske avisen slapp mange av passasjerene på mirakuløst vis uskadd fra ulykken.

Kozhikode har rundt en halv million innbyggere og var tidligere kjent som Calicut.

På forsiden nå