Saudi-Arabia avviser avtale med Israel til Palestina-løsning er på plass

Saudi-Arabia vil ikke normalisere forholdet til Israel, slik De forente arabiske emirater har gjort, før Israel har inngått en fredsavtale med palestinerne.

Saken oppdateres.

Saudi-Arabia har til nå forholdt seg taus om forrige ukes kunngjøring av den uventede avtalen mellom Emiratene og Israel.

Men det virker nå som en lignende avtale mellom Saudi-Arabia og Israel vil la vente på seg, til tross for press fra USA.

– Fred må bli oppnådd mellom palestinere og israelere, forankret i internasjonalt anerkjente standarder. Når dette er på plass, er alle ting mulig, sa Saudi-Arabias utenriksminister, prins Faisal bin Farhan, under et besøk i Berlin onsdag.

Ifølge avtalen mellom Emiratene og Israel skal Israel avstå fra den varslede annekteringen av store deler av Vestbredden. Men Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier annekteringsplanene kun er satt på pause.

– Vi anser selvsagt alle ensidige steg tatt av Israel for å annektere palestinske områder eller for å bygge bosetninger, som ugyldige, og som en trussel mot en permanent fredsløsning, sa Faisal.

– Alle forsøk på å hindre disse ensidige stegene blir satt pris på, understreket han, med henvisning til Emiratene-avtalen.

Palestinere har demonstrert mot avtalen, som de ser på som et svik mot kampen for å få slutt på den tiårslange israelske militærokkupasjonen.

(©NTB)

På forsiden nå