Israeler dømt til livstid for drap på palestinsk familie

En israelsk domstol har mandag dømt en jødisk bosetter til tre livstidsstraffer for å ha drept et palestinsk barn og foreldrene i en mordbrann i 2015.

Saken oppdateres.

25 år gamle Amiram Ben-Uliel fikk dommen i den israelske byen Lod.

I tillegg til drapene ble han ble også funnet skyldig i drapsforsøk og ildspåsettelse, i tillegg til å ha konspirert om hatkriminalitet.

Det var i 2015 at Ben-Uliel kastet en brannbombe gjennom et vindu i en bolig i den palestinske landsbyen Duma på den okkuperte Vestbredden, mens familien lå og sov.

18 måneder gamle Ali Dawabsheh omkom i brannen, mens foreldrene døde senere av skadene. Alis bror Ahmed, som da var fire år, overlevde, men fikk alvorlige brannskader over store deler av kroppen.

Saken skapte internasjonal avsky og førte til kritikk mot Israels regjering og sikkerhetsstyrker, som ble anklaget for ikke å slå ned på jødisk ekstremisme.

Ifølge retten var drapene «nøye planlagt og drevet av en ekstremistisk ideologi og rasisme».

I tillegg til fengselsstraffen er 25-åringen også dømt til å betale 290.000 dollar i erstatning.

Ben-Uliel nektet å vitne under rettssaken. Hans advokat avviste både tilståelsen og andre bevis som ble lagt fram, som han mente sikkerhetstjenesten Shin Bet hadde hentet med makt, skriver nyhetsbyrået AFP.

Ben-Uliels juridiske team og hans kone opplyser at de vil anke dommen.

(©NTB)

På forsiden nå